Veel Gestelde Vragen

Wat is het verschil tussen een allergie en intolerantie?


Allergieën en intolerantie worden vaak met elkaar verward of er wordt gedacht dat het ongeveer hetzelfde is. Maar in werkelijkheid zijn het twee hele verschillende dingen. 


Een allergie is een onmiddellijke en soms levensgevaarlijk of levensbedreigende reactie op eten of drinken. Dit is vaak aanwezig vanaf een jonge leeftijd en gaat altijd gepaard met antilichaamtype IgE.


Een intolerantie kan zich op latere leeftijd ontwikkelen en het duurt langer voor de symptomen zichtbaar worden. Wat het moeilijker maakt om aan te wijzen welk voedsel dit veroorzaakt. 

Testen kan gunstig zijn om sneller voedingsmiddelen en dranken te detecteren.Waar test je op? 


We testen op 400 verschillende soorten eten en drinken. We testen ook op 400 non food producten zoals haar van huisdieren, pollen en wasmiddelen. Daarnaast testen we vitaminen + mineralen en metalen.U kunt de volledige lijst hier vinden. 

Wat is de minimale leeftijd om te testen? 


We testen niemand die jonger is dan zes. Kan ik een test ondergaan als ik zwanger ben? 


Optimale voeding tijdens de zwangerschap en borstvoeding is van vitaal belang voor moeder en kind. Om elk mogelijk risico voor de moeder of baby te beperken, is het ons protocol om geen testen, adviezen of veranderingen in levensstijl aan te bieden tijdens de zwangerschap en / of borstvoeding.Zijn de testen pijnlijk?


Nee, ze zijn helemaal niet pijnlijk.

Ik heb kort haar. Is dot voldoende om de test te doen? 


Je haar hoeft niet van je hoofd te komen. Het kan van je been, arm of zelfs van de borst komen.Ik heb mijn haar gekleurd, heeft dit effect op het resultaat? 


Dit heeft geen enkel effect op het resultaat. Hoe verhoudt uw test zich tot de bloedtest?


Een bloedtest test op door IgE gemedieerde allergieën en produceert alleen resultatenlijstreacties in het immunoglobulinesysteem (deze worden geschat op slechts 2% van alle allergieën).


Onze haarsteekproef test onderzoekt veranderingen op cellulair niveau, omdat de nieuwste wetenschap aantoont dat tot 43% van de allergieën in feite een reactie in T-cellen is.


De twee tests meten totaal verschillende reacties en zullen totaal verschillende resultaten opleveren.

Als u een reactie ziet die bijna onmiddellijk is of binnen 2 uur max, zou u normaal gesproken uw huisarts raadplegen en hij zou een bloedtest kunnen overwegen.


Deze zijn normaal gesproken essentieel voor ernstigere allergieën. Helaas legt de bloedtest alleen deze soorten allergieën vast die slechts 2% van alle bekende allergieën uitmaken.


Als uw reactietijd langzamer is of u niet in staat bent om het verband tussen uw symptomen te identificeren, dan is het meer dan waarschijnlijk dat u een niet door IgE veroorzaakte allergie hebt.

In dit geval zouden we onze op haar gebaseerde non-IgE-gemedieerde allergietest aanraden.Kun je testen tegen specifieke items die niet zijn opgenomen in de standaardtest?


We hebben veel specifieke testen gedaan voor klanten om hun allergieën te verkleinen.


Dit omvat vreemd voedsel, supplementen en medicatie, evenals haar van huisdieren, veren en zelfs bladeren van kamerplanten.

image281